Lees hier persoonlijke ervaringen van mensen die coaching hebben gehad van Jan Looman.

Tabita en John

Via een vriendin zijn wij bij Jan terecht gekomen nadat er veel gebeurd was in onze relatie. Jan bleek de vinger snel op de juiste plek te kunnen leggen en was hierbij respectvol maar wond er zeker geen doekjes omheen. Jan zegt waar het volgens hem op staat en kan hierbij confronterend zijn in zijn woordkeus. Hij stond hierbij echter altijd open voor onze gevoelens en input. Er is eigenlijk niet zozeer gesproken over de concrete gebeurtenissen, maar vooral gewerkt aan de patronen in onze relatie die tot deze gebeurtenissen hebben geleid. Hierdoor zijn ook individuele problemen aangepakt. We zijn hier niet alleen samen, maar ook individueel veel sterker uitgekomen. Iets waar we Jan erg dankbaar voor zijn en nog… Lees verder “Tabita en John”

Mirjam & Erik

De stap om samen naar een therapeut te gaan is een reuze stap. Je weet dat je kan groeien als je open staat voor zijn adviezen en kijk op zaken. In ons geval kozen we heel bewust voor een therapeut die niet ‘de zachte arm om je heen slaat’. Terwijl je toch al zo kwetsbaar bent op zo’n moment. Jan weet daarin echter een modus te vinden om je wakker te schudden, te prikkelen, te enthousiasmeren, te nuanceren en te laten groeien. Zijn professionaliteit, vakkennis en menselijk waarden zijn groot. Hierdoor bouwt hij snel vertrouwen op en vanuit die rol prikkelt hij, stelt hij je op scherp en laat je goed en kritisch naar jezelf en je gedrag kijken. Soms… Lees verder “Mirjam & Erik”

System architect

Jan took me by surprise recognising most of my problems when I was just entering his office for the first time. I was on board immediately. Jan converts an emotional effect into a rational cause. It meant solutions to all my problems.

Rik, topsporter

Goede één op één gesprekken waarin mij geleerd werd hoe te handelen in situaties met extreme druk. Ik kan weer optimaal onder druk presteren ook al kijken er veel mensen. Ik heb ook geleerd mij op het sporten te concentreren en niet op alles om mij heen. Ook in mijn dagelijks leven maak ik hier gebruik van.

Lianne, 31 jaar, orderbegeleider

Brengt alles heel helder terug tot de essentie, blijft niet onnodig in het verleden spitten, is recht voor z’n raap, eerlijk, geen bullshit. Ik kon jou moeilijk voor de gek kon houden. Je bent de eerste die me echt doorzag, waardoor ik echt contact ervaarde. Dit maakt dat ik nu anders kijk naar mezelf en mijn relaties. Grijp heel vaak terug naar jouw inzichten en adviezen.

Echtpaar

Toen ons huwelijk bijna ten einde was hebben we als laatste strohalm de hulp van Jan Looman ingeroepen. Respect en verschil in cultuur was onze grootste knelpunt. Wat konden wij ruzie maken zeg. Sceptisch begonnen wij aan de sessies. maar het is de beste investering die we ooit hebben kunnen doen in ons huwelijk. Er is eindelijk wederzijds respect en ons gezin staat op nr. 1. Tijdens de sessies gaven wij aan dat de zondagen weer zo gezellig zijn. Jan Looman zei toen dat alle dagen van de week zo konden worden. Tuurlijk!!! dachten wij. Maar het is zo, Van maandag tot en met zondag genieten wij van elkaar en van het leven. Wat hebben wij er ons leven en… Lees verder “Echtpaar”

Ministerie van Defensie

Een unieke en persoons- en/of teamgerichte aanpak. Jan weet bijzonder snel door te dringen tot de kern van de problematiek en komt met praktische, uitvoerbare adviezen. Hij op snelle, doeltreffende en indringende wijze in staat is geweest de juiste samenwerking en afstemming binnen een managementteam tot stand te brengen, waarbij ook aandacht is voor de individuele aspecten binnen het team.

Mark Posthuma Mantje

Jan neemt de tijd om je “echte” probleem vast te stellen en vervolgens je effectief te helpen om jezelf te verbeteren. Eerdere ervaringen met coaches, gaf mij telkens een fijn gevoel, maar toch voelde elke keer aan alsof het echte probleem niet was opgelost. Er werd als het ware een kunstje aangeleerd. Met Jan als coach heb ik nu echt het gevoel dat mijn problemen zijn aangepakt en ik mijzelf weer heb hervonden. Ik sta nu weer vol zelfvertrouwen en goede moed in het leven. Jan heeft mij geholpen om mijn angsten en aangeleerd gedrag te begrijpen. Daar waar ik nu inzie dat mijn angsten onterecht zijn en aangeleerd gedrag niet de juiste respons is, ben ik samen met Jan… Lees verder “Mark Posthuma Mantje”

Madelief, topsporter

Jan weet de juiste snaar bij me te raken. Hij geeft me kracht om door te zetten en op de juiste manier mijn doel te bereiken, zowel op sportgebied als in mijn privé leven. Soms met een ,figuurlijke, aai over mijn bol en soms een, figuurlijke, schop onder mijn kont. Jan is direct, hij zegt waar het op staat en gaat de confrontatie niet uit de weg. Met de hulp van Jan heb ik reeds vele stappen gemaakt oa door het verleden los te laten/ een plekje te geven. Ik blijf nieuwe uitdagingen aan gaan die het leven met zich meebrengt en Jan blijft mijn wijze raadgever.

Benjamin, voetballer

Elke keer na een afspraak met Jan, onderweg naar huis had ik steeds meer besef hoe belangrijk het is om mentaal ijzersterk te zijn. Voordat ik met Jan werkte dacht ik dat ik dat nooit nodig zou hebben. Maar hij bewees het tegendeel. Voor mij betekende dat ik weer de kracht en het lef had om de concurrentiestrijd aan te gaan, of om mijn basisplaats te behouden, of om mijn concentratie beter vast te houden en om mij beter te laten spelen.

Dieuwke, verpleegkundige

Eerlijkheid, warme zakelijkheid en steunend op precies die wijze die op dat moment werkelijk nodig is. Het betekende een doorbraak van controle naar loslaten ruim 10 jaar geleden en vervolgens in stapjes de ‘flow’ ontdekken. Die doorbraak startte bij Jan was voeding voor de jaren daarna met doorbraakjes in het werkelijke leven, waar Jan steeds weer in kon springen om de kleerscheuren te beperken en de steun en het inzicht te geven om verder te gaan in het avontuur. Dieuwke, 35 jaar toen verpleegkundige, nu werkend aan veranderklussen in de gezondheidszorg, in verschillende functies, werkvelden.

Alex Lely

Na een samenwerking met Jan van een maand of acht ging ik oerend hard door mijn plafond heen. Ik speelde professioneel poolbiljart en was al een Europese topspeler. In april 2005 won ik echter 34 wedstrijden op rij! Dat leverde me eerst de zege in de Italian Open op en een week later twee gouden en twee bronzen medailles op het EK in eigen land. Zijn aandeel in deze zegetocht is ontegenzeggelijk. Hij heeft me begeleid bij een emotionele ontslakking, die me de energie heeft gegeven om deze prestatie te leveren. Ik heb voor familie, vrienden en alle Nederlandse fans geschitterd en dat blijft me altijd bij. Gemeenteraadslid, sportjournalist (commentaar Eurosport en presenteren en redactie webTV), coach Russische jeugdselectie.

Damian, Fysiotherapeut

Jan, je hebt mijn ogen geopend, me inzicht gegeven in hoe simpel de psyche / de natuur in elkaar zit en vervolgens de gevolgen voor mijn stresslevel.

Marloes, apothekersassistente

Ik heb de gesprekken met u altijd als prettig ervaren. Sowieso om eens met iemand te praten die mij niet kende, vond ik fijn. Even een andere kijk op bepaalde dingen. U liet me ook vaak zelf nadenken om tot andere gedachten te komen. En door bepaalde opdrachten kon er vaak orde op zaken gesteld worden. U heeft me echt verder geholpen en daar ben ik u heel dankbaar voor! Bedankt voor alles!

Chandani, sociotherapeut

Jan heeft het vermogen om je kennis en inzicht te geven over jezelf en je omgeving, waar knelpunten zitten in je leven en hoe je die knelpunten kan opheffen. Het gaf de mogelijkheid om na een lange hulpverleningsgeschiedenis een nieuwe weg in te slaan, het bestaan van die weg werd me pas duidelijk door het contact met Jan.

Agnes, manager

Snel inzicht en verheldering. Eerlijk, onafhankelijk en respectvol. Van onschatbare waarde. Voor mij betekende dat: Eindelijk een doorbraak en een nieuwe start, beter dan voorheen en beter dan ik me voor had kunnen stellen.

Tom, bondscoach

Kenmerkend aan het werk met Jan Looman is: de directe aanpak op “zijn” manier, a la Jan Looman. In het begin liep het, omdat je jezelf er misschien niet direct helemaal voor openstelt, wat stroever, maar daarna kan het in een stroomversnelling werken. Voor mij betekende dat: een minder prettig gevoel wat omgezet wordt in een heerlijk gevoel. Er “dwars door heen” gaan, geen twijfel meer!

Lotte Jonathans

Altijd een verrassende kijk op voor mij belangrijke onderwerpen. En tevens is Jan verbazingwekkend feilloos in het inschatten van gebeurtenissen en situaties en zet mij daardoor altijd weer in de juiste werkelijkheid. Erg confronterend, altijd veilig. Groei naar mijn ‘personal best’ in zowel privé als topsport.

Karel van de Graaf

Kenmerkend voor het werken met Jan Looman is: dat elke vrijblijvendheid -zo kenmerkend voor de branche van coaches en psychologen- helemaal ontbreekt. Eindeloze sessies waarin vaderlijk over de schouders wordt gewreven zitten niet in zijn pakket. Zo empatisch als hij is: het is hard werken en vaak heel confronterend. Opgeven bestaat niet en de resultaten zijn er naar.

Marian, huisvrouw

Ben nu blij met geen stress en gewaardeerd te worden zoals ik ben. Ook de kinderen van beide kanten zijn erg blij voor ons. Zelfs mijn dochter schreef ons een brief met excuus dat zij het ons moeilijk had gemaakt. Vond het lief en knap dat zij dat durfde te schrijven. De innerlijke rust is terug.